Finestres de badia i arc: Les vostres preguntes contestades

Portada ventanas de bahia y arco

Si voleu ampliar l'espai habitable de casa, un mirador o una finestra d'arc pot ser la solució. Aquestes finestres ajuden a proporcionar lespai necessari sense la molèstia i el cost dafegir una habitació sencera o una ala a casa seva.

Si teniu curiositat per incorporar finestres d'arc i badia a la seva reforma, seguiu llegint per obtenir resposta a les seves preguntes. Aprendreu el que distingeix un tipus de finestra d'un altre i per què poden ser ideals per a casa. 

Per què serveixen les finestres d'arc i de badia? 

Les finestres d'arc i badia són una de les millors maneres d'augmentar els metres quadrats de casa seva i, alhora, augmentar-ne l'atractiu. Aquestes configuracions de finestres, (també conegudes com a finestres de projecció o addicions "bump-out"), es troben comunament als vestíbuls i racons d'esmorzar, però, fins i tot es pot veure als dormitoris o sales d'estar. Funcionen bé en una varietat de llocs on podria voler una mica despai extra o fins i tot un lloc acollidor per seure.

png-transparente-ventana-que-reemplaza-la-ventana-ángulo-muebles-rectángulo

Quina diferència hi ha entre un mirador i una finestra d'arc? 

Bàsicament, un mirador és una configuració de tres finestres que formen la meitat dun hexàgon. La finestra del medi sol ser un finestral fix, mentre que les dues finestres adjacents poden ser fixes o mòbils. A més, la finestra del mig és gairebé sempre més gran que les altres dues.

Les finestres d'arc, per contra, solen tenir quatre o més finestres en el seu disseny, i totes són de la mateixa mida. Igual que les finestres adjacents duna badia, les finestres de proa poden ser fixes o operatives.

L'altra diferència clau és que els miradors solen sobresortir més de casa que els arcs. Les finestres d'arc solen estar a 15 o menys graus, mentre que no és estrany que una finestra de badia estigui a 45 graus. 

Ventanas de bahía y arco

Què és millor, un mirador o un finestral? 

La qüestió de quina és millor es redueix realment a l'estil personal de cadascú. Hi ha molt a dir de tots dos; només depèn de si prefereix una finestra gran i fixa al capdavant o un semicercle de finestres de la mateixa mida.

Estils, tipus i configuracions de finestrals 

A continuació, parlarem d'alguns dels estils de miradors i finestres d'arc: miradors, finestres inclinades, finestres circulars i finestres de caixa. El que totes aquestes finestres tenen en comú és que es projecten fora de la part principal de la casa. I en fer-ho, afegeixen una certa estètica.

Aquestes finestres també estan disponibles a nombroses configuracions. En el cas dels finestrals, si voleu que les dues finestres laterals siguin d'una o dues fulles, abatibles o corredisses, ho podeu fer sense perdre l'aspecte clàssic del finestral. A més, encara que no és habitual, podria posar una finestra mòbil al centre, o finestres fixes als laterals. Els únics límits són la seva imaginació.

Les finestres d'arc encara tenen més variants que les de badia. Les finestres d'arc solen tenir la mateixa mida i poden ser d'una sola fulla, de dues fulles, corredisses, abatibles o d'un altre tipus. Tot depèn de vostè. De fet, fins i tot podria barrejar-les posant, per exemple, finestres d'un sol full a les vores i finestres fixes a l'interior de la proa.

Però independentment que trieu una finestra de badia o d'arc, podeu afegir-hi una estètica seleccionant una opció de reixeta. Depenent de les seves preferències, el mirador o finestra d'arc pot tenir dissenys de reixeta colonials, de diamant, en forma de gota o de molts altres tipus. 

Finestres mirador

En llegir la literatura sobre finestrals, veureu invariablement el terme "finestra oriel". Les finestres d'oriel són finestres de badia que no toquen el terra; en conseqüència, es troben generalment als pisos superiors.

Finestres inclinades 

Les finestres inclinades, per altra banda, són finestrals estàndard que solen trobar-se al primer pis. Aquestes finestres es denominen de vegades "finestres clàssics", perquè gairebé sempre presenten la configuració tradicional de la finestra en arc esmentada anteriorment (és a dir, una finestra fixa flanquejada per dues finestres més petites).

Finestres circulars 

També hi ha les finestres circulars. Aquestes finestres d'arc no són comunes, però projecten un cert encant. Amb les finestres circulars, es crea un cercle real a l'interior utilitzant finestres toves en un angle X. Com més finestres i angle tingui l'arc, més s'assembla a un cercle.

Finestres de badia en forma de caixa 

Un tipus de finestra de badia que es pot trobar a qualsevol pis és una finestra de badia de caixa. Aquestes finestres són típicament rectangulars i no hi ha un nombre determinat de finestres: No és difícil trobar exemples que tinguen una, tres, quatre o fins i tot més finestres.

Es pot convertir una finestra normal en un mirador? 

Ara que hem parlat de la definició i les variacions de les finestres d'arc i badia, parlarem de com incorporar-les al vostre espai. Molta gent es demana si es pot convertir una finestra normal en un mirador. La resposta és sí; només és qüestió dafegir un espai que sobresurti de la paret. La majoria de les empreses de remodelació compten amb lequip i els coneixements necessaris per substituir una finestra normal per un mirador.

ventana mirador

Estan antiquats els finestrals? 

Des d´un punt de vista purament estètic, els finestrals poden millorar l´aspecte d´una casa sense que això suposi un canvi radical del pla original. Guanyar espai extra a casa i permetre un disseny millorat que se senti més espaiós és un benefici desitjable.

A més, en incorporar finestrals o bow windows, podeu eliminar la monotonia d'una superfície de paret plana a les parets interiors i exteriors de casa. Per això, les finestres de badia i arc mai no passaran de moda: Aquestes vores i angles no només donaran al seu habitatge un aspecte més nítid, sinó que també ajudaran a aportar llum natural al seu espai. 

© Copyright 2022 Finestres Girona- Tots els drets reservats
Instal·lacions Finestres Girona - GRUP SEIAD - CIF: E72580863 
680 46 14 20 - Mossèn Pere Campolier 27, 17833, Fontcoberta
Avís Legal - Política de Cookies - Política de Privacitat