Desembussar canonades: Causes i solucions 

Problemes amb les canonades embussades a casa teva? Moltes vegades, els residus d'aliments, la greix i els objectes estranys són els responsables que les canonades s'embussin lentament o de cop. En aquest article, expliquem les causes i els símptomes dels embussos i donem consells sobre com netejar-los eficaçment utilitzant tècniques com l'ús d'un desembussador manual o productes químics. Continua llegint per aprendre a desembussar una canonada bloquejada. 

Desembussar canonades

Causes comunes de les obstruccions de les canonades

Quan es tracta de resoldre les obstruccions de les canonades, és fonamental comprendre les causes abans d'aplicar qualsevol mètode per resoldre el problema. Un dels culpables més freqüents de les canonades obstruïdes és l'acumulació de residus de cabell i sabó. Amb el temps, aquestes substàncies poden coagular-se i formar embussos obstinats, que impedeixen el flux normal de l'aigua per les canonades. A més d'això, l'eliminació indeguda dels residus d'aliments pot provocar obstruccions en les canonades del rentamans. Els olis, greixos i partícules d'aliments sobrants poden solidificar-se en les canonades, causant obstruccions progressives que obstrueixen el flux de l'aigua.

Una altra causa prevalent d'obstrucció de canonades és l'acumulació de greix en el sistema de desguàs. En les canonades de la cuina, sobretot, el greix pot adherir-se a les parets interiors de les canonades, provocant un estrenyiment del pas que origina embussos. A més, la presència d'objectes o materials estranys en els desguassos, com productes sanitaris, tovalloles de paper o joguines infantils, pot contribuir significativament a obstruir les canonades.

En el context específic de les canonades de la cuina, l'eliminació de borres de cafè, closques d'ou i aliments emmidonats o fibrosos pot provocar la seva obstrucció. Aquests elements tendeixen a endurir-se, formant obstruccions que impedeixen el flux de l'aigua. A més, l'acumulació de dipòsits minerals en les canonades, com la de l'aigua dura, pot provocar una acumulació que restringeixi el pas de l'aigua.  

Residus d'aliments en el desguàs del rentaplats

Els experts ofereixen un servei integral per a persianes de primera qualitat fabricades amb aliatges d'alumini. Els preus són competitius, oferint un servei ràpid i eficaç.

Els clients poden comptar amb un servei complet per a les seves persianes, des de la instal·lació fins a la motorització i reparació. Els materials d'alumini són de màxima qualitat amb una durabilitat garantida, el que et permet gaudir de persianes superiors a preus raonables. 

Acumulació de greix en les canonades

Un altre factor significatiu que contribueix a l'obstrucció de les canonades és la presència de greix i grasses en les canonades. Quan es vessa oli de cuina o greix pel rentaplats, pot passar per les canonades en forma de líquid, però en refredar-se pot solidificar-se i adherir-se a les parets de la canonada, provocant l'acumulació de greix. Amb el temps, això pot restringir el diàmetre de la canonada i provocar obstruccions, la qual cosa origina un drenatge lent o embussos complets.

Per solucionar aquest problema, és essencial evitar vessar greix o oli pel rentaplats. En lloc d'això, és aconsellable deixar que el greix es solidifiqui en un recipient i llavors desfer-se'n en la brossa. Netejar regularment l'interior de les canonades amb una combinació d'aigua calenta i vinagre també pot ajudar a mitigar l'acumulació de greix i evitar obstruccions a llarg termini.  

Presència d'objectes estranys en les canonades

Els objectes estranys, com els productes higiènics no enjuagables, les tovalloles de paper o fins i tot els petits objectes que cauen accidentalment en el rentaplats o el vàter, poden provocar obstruccions en les canonades. Aquests objectes poden quedar-se atrapats en les canonades, creant obstruccions que impedeixen el flux de l'aigua. En alguns casos, aquests embussos poden requerir la intervenció d'un professional per resoldre'ls completament.

Mesures preventives com utilitzar tapes de desguàs i educar als membres de la família sobre l'eliminació adequada de residus i les conseqüències potencials de llençar o rentar elements no degradables pel desguàs poden ajudar a minimitzar l'aparició d'obstruccions causades per objectes estranys.  

Desembussar canonades PVC

Com reconèixer els símptomes de les obstruccions de les canonades

És crucial ser capaç de reconèixer els símptomes de les obstruccions de les canonades per afrontar el problema amb eficàcia. Un dels senyals més evidents d'una obstrucció és un drenatge lent o impedit en rentamans, dutxes o banyeres. Això pot manifestar-se com un retard de l'aigua en drenar completament o un retrocés de l'aigua en el rentaplats o la safata de la dutxa. Fins i tot a vegades poden escoltar-se sorolls gorrejant o borbollejants inusuals procedents dels desguassos.

A més dels problemes de drenatge, les olors desagradables que emanen dels desguassos són un altre símptoma comú d'obstrucció de les canonades. L'acumulació de matèria orgànica en les canonades, unida a la presència d'aigua estancada, pot provocar l'aparició de mals olors que s’alliberen a la zona circumdant. Aquests olors poden ser un clar indicador que hi ha un embús que cal solucionar. 

Drenatges lents o bloquejats

Un dels símptomes més evidents d'un embús a les canonades és el drenatge lent o bloquejat de l'aigua de rentaplats, dutxes o banyeres. Això pot atribuir-se a l'acumulació de material a les canonades, que impedeix el flux normal de l'aigua. En els casos més greus, l'obstrucció pot provocar aigua estancada en el rentaplats o la banyera, la qual cosa indica una obstrucció important en les canonades.

Resoldre els drenatges lents o bloquejats en les primeres fases pot ajudar a evitar que la situació escali fins a convertir-se en una obstrucció completa, que podria requerir mesures més extenses per solucionar-la.  

Olors desagradables 

Els olors desagradables que surten dels desguassos són un clar indicatiu d'una possible obstrucció a les canonades. L'acumulació de matèria orgànica en descomposició, unida a la presència d'aigua estancada a causa d'una obstrucció, pot provocar l'aparició de mals olors que impregnen la zona circumdant. Identificar i abordar ràpidament l'embús pot ajudar a eliminar aquests olores i restablir el funcionament correcte del sistema de desguàs. 

Desembussar canonades

Mètodes eficaços per desembussar canonades

Davant un embús de canonades, és essencial conèixer els mètodes eficaços per desembussar-les. Des de l'ús d'eines manuals fins a l'exploració de remeis naturals, hi ha diversos enfocaments que es poden emprar per solucionar les obstruccions de les canonades. 

Utilització d'un desembussador manual

Un desembussador manual, també conegut com a desembussador en forma de copa o bola, és una eina senzilla però eficaç per desembussar les canonades. Al crear un tancament sobre el desguàs i utilitzar la pressió per desallotjar l'obstrucció, un desembussador pot desembussar freqüentment les obstruccions menors de les canonades. És important utilitzar un desembussador dissenyat específicament per a desguassos, ja que els desembussadors estàndard dels vàters no són adequats per a aquest fi.

En utilitzar un desembussador, és essencial tapar la sortida de rebuf del rentaplats o banyera per assegurar-se que la pressió generada pel desembussador es concentra en desallotjar l'obstrucció. A més, mantenir un moviment consistent i enèrgic de bombeig amb el desembussador pot ajudar a accelerar la neteja de l'obstrucció.  

Solucions químiques

Els productes químics especialitzats dissenyats per desembussar les canonades també poden ser eficaços per resoldre el problema. Aquests productes solen consistir en fórmules potents i d'acció ràpida que poden descompondre i dissoldre el material que provoca l'obstrucció. És important seguir les instruccions que s'inclouen amb la solució química i utilitzar-la en un lloc ben ventilat, prenent les precaucions de seguretat necessàries, com portar guants i ulleres de protecció.

En utilitzar solucions químiques, és fonamental evitar la combinació de diferents productes, ja que això pot provocar reaccions químiques perilloses. A més, cal utilitzar aquests productes amb moderació, i és aconsellable explorar alternatives naturals i no tòxiques abans de recórrer a intervencions químiques.

És important tenir en compte que les solucions químiques s'han d'utilitzar amb precaució, ja que la seva naturalesa potent pot presentar consideracions de seguretat i mediambientals. Cal tenir cura que aquests productes s'utilitzin d'acord amb la seva finalitat i de forma responsable.  

Desembussar canonades

Serveis de desembussos a Barcelona

L'empresa Desembussos Martínez Verdú ofereix serveis professionals de neteja, buidatge i reparació de fosses sèptiques, arquetes, canonades i altres elements de la xarxa hidràulica a tota la ciutat de Barcelona.

Disponibilitat 24/7: L'empresa compta amb un servei d'urgència que atén les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any, per solucionar qualsevol problema d'embús, inundació o avaria en la xarxa de sanejament.

Equips i eines modernes: L'empresa disposa de camions cisterna, càmeres d'inspecció, equips d’ultrasònics i altres materials d'avantguarda per realitzar les tasques de desembussos i neteges amb eficàcia, rapidesa i seguretat.

Qualitat i garantia: L'empresa ofereix un servei de qualitat, amb pressupostos ajustats, personal qualificat i experiència en el sector. A més, compleix amb totes les normes de seguretat i mediambientals vigents.

Si necessites un servei de desembussos a Sabadell, no dubtis a contactar amb Desembussos Martínez Verdú, l'empresa líder en el sector. Ells s'encarregaran de solucionar el teu problema amb professionalitat i eficiència, sense causar danys en les teves instal·lacions ni en el medi ambient. 

Desembussar canonades

Conclusió

En conclusió, un desguàs obstruït és un problema domèstic habitual que pot causar residus d'aliments, acumulació de greix. Els principals símptomes són desguassos lents o obstruïts i olors desagradables. Per desembussar amb èxit les canonades, es poden utilitzar eines especialitzades o mètodes de bricolatge, com aigua bullint, bicarbonat i vinagre, i un filferro. També és important prevenir futurs embussos eliminant correctament els residus d'aliments i mantenint els desguassos amb regularitat.

© Copyright 2022 Finestres Girona- Tots els drets reservats
Instal·lacions Finestres Girona - GRUP SEIAD - CIF: E72580863 
680 46 14 20 - Mossèn Pere Campolier 27, 17833, Fontcoberta
Avís Legal - Política de Cookies - Política de Privacitat