Vidre de baixa emissivitat o baix emissiu explicat

Vidre baix emissiu o de baixa emissivitat


El vidre revestit de baixa emissivitat ha canviat les regles del joc per crear llars i espais amb millor rendiment; no obstant això, hi ha alguns conceptes erronis quan es tracta d'aquest vidre. Aquí expliquem què és el vidre de baixa emissivitat, com funciona i descrivim consideracions importants per donar suport a la selecció del vidre.

Pot pensar que una peça de vidre només és una peça de vidre, però el vidre ha evolucionat per ser molt més que alguna cosa que protegeix de la pluja. Les persones sovint miren a través del vidre en lloc de mirar-lo, i no li donen gaire consideració. Les nostres llars exigeixen materials de construcció més eficients energèticament, i el vidre ordinari simplement no és suficient.

La tecnologia de revestiment de baixa emissivitat no és nova; de fet, hem estat venent aquests tipus de vidre durant més de 15 anys. El vidre baix emissiu ha permès a la indústria del vidre innovar i desenvolupar productes que fan que les nostres llars i edificis siguin còmodes, energèticament eficients i plens de llum natural.

El vidre revestit de baixa emissivitat és un producte robust i de qualitat, però per mantenir-lo en la seva millor forma s'ha d'especificar, instal·lar i tenir cura de manera específica per mantenir-ne el rendiment i la longevitat. 

Què és el revestiment de baixa emissivitat?

L'emissivitat es defineix com la quantitat de radiació emesa o absorbida per una superfície.

La principal diferència entre un vidre de baixa emissivitat i un vidre ordinari és que el vidre de baixa emissivitat té una capa molt prima aplicada a un costat del vidre. Això permet reduir el transport de calor o fred a través del vidre. Penseu en això com una barrera d'aïllament invisible per a les vostres finestres.

Així com l'aïllament de parets i sostres ofereix protecció a aquestes àrees, el vidre sota emissiu fa el mateix amb el vidre. El vidre revestit ajuda a proporcionar una temperatura més agradable en una habitació, es pot fer servir més àrea de finestra com un avantatge addicional i es redueixen els costos de calefacció i refrigeració. Combinar millors productes aïllants a les nostres llars té sentit i contribueix a reduir les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle. 

Capa dura baixa emissivitat

Un vidre baix emissiu de capa dura és una versió del recobriment que s'aplica al vidre quan acaba de sortir del forn. El revestiment es fon sobre el vidre a mesura que es refreda.

Les consideracions per als vidres sota emissius de capa dura inclouen:

El costat revestit del vidre s'ha d'instal·lar a l'interior de l'edifici per protegir-ne el revestiment; els instal·ladors de finestres i els vidriers ho sabran i s'han d'assegurar que el vidre estigui vidriat a l'edifici o el marc en conseqüència. El vidre no es neteja com el vidre estàndard ordinari sense recobriment.

Tot el vidre es produeix com un producte acabat i pot ser propens a danys a la construcció, el vidre de baixa emissivitat no és diferent. Per tant, s'ha de protegir una vegada fabricat, transportat i instal·lat al lloc.

En certes condicions de llum diürna, es pot veure un fenomen anomenat boirina; aquesta és una característica de la interacció del revestiment amb la llum i no un problema amb el vidre.  

Capa suau baixa emissivitat

És quan el revestiment s'aplica al vidre després que hagi passat pel procés de flotació i s'hagi refredat. El vidre revestit suau s'ha de tancar dins d'una unitat de doble vidre per a més durada i més rendiment.

Les consideracions per als vidres sota emissiu de capa suau inclouen:

Com que aquest producte ha d'estar tancat en una unitat de doble vidre, obté un producte de millor rendiment. Per tant, pot tenir finestres més grans amb resultats de més eficiència energètica.

El doble vidre es neteja com el vidre ordinari perquè el revestiment està tancat dins de la unitat.

Les unitats de doble vidre han d'instal·lar-se de certa manera per recolzar el seu rendiment, el seu instal·lador de finestres o vidrier ha de garantir això en construir les finestres.

Les capes suaus no tenen les característiques de terbolesa que tenen les capes dures, de manera que si això és una preocupació, val la pena considerar-ho per al seu projecte. 

Parli amb nosaltres

Parli amb nosaltres sobre el vidre que es col·locarà en els marcs de les finestres per assegurar-se que comprèn l'elecció que està fent. No només pel rendiment, sinó també pel teu estil de vida i hàbits de manteniment.

El vidre li brinda l'oportunitat de treure molt més profit de casa seva del que pensa, així que faci de l'elecció del vidre una prioritat juntament amb els seus colors, electrodomèstics i acabats de disseny. 

© Copyright 2022 Finestres Girona- Tots els drets reservats
Instal·lacions Finestres Girona - GRUP SEIAD - CIF: E72580863 
680 46 14 20 - Mossèn Pere Campolier 27, 17833, Fontcoberta
Avís Legal - Política de Cookies - Política de Privacitat